Exchange 2007 end of life

Vanaf 11 april 2017 is Exchange 2007 End of Life. Organisaties die nog gebruik van deze versie maken, wordt geadviseerd te upgraden naar Exchange 2016 of de stap te maken naar Office 365.

 

Op 11 april 2017 is Exchange 2007 End of Life. Exchange 2007 was de eerste Exchange server generatie met Database Availability Group (DAG) clustering. Een volledig nieuwe kijk op het beschikbaar maken en houden van complexe database systemen. In de afgelopen jaren is DAG uitgebreid en doorontwikkeld. Onder meer door het toepassen van DAG clustering is Office 365 in staat geweest om 99,99% uptime te realiseren. 
 
Organisaties die nog gebruik maken van Exchange 2007 wordt geadviseerd te upgraden naar Exchange 2016 of Office 365. Ook is het mogelijk om een hybride omgeving te realiseren met on-premises op een Exchange 2016 server en Cloud mailboxen in Office 365. Hiermee is een zeer schaalbare en flexibele oplossing realiseerbaar.
 
De belangrijkste redenen om Exchange 2007 te upgraden zijn:
  • Exchange 2007 is End of Life, daarmee wordt er vanuit Microsoft geen support meer geleverd op dit product;
  • Er komen geen (security) updates en bug fixes meer uit. Voor een Internet facing systeem zoals Exchange is dat zeer ongewenst;
  • Er komen geen time zone updates meer uit. Op termijn betekent dit dat u (buitenlandse) vergaderverzoeken op een verkeerde tijd in uw agenda terug kunt zien.
 
Intercept heeft ruime ervaring met Exchange en Office 365 migraties en is daardoor bij uitstek in staat om uw organisatie hierbij te begeleiden. We kunnen uw organisatie ook assisteren bij het op een moderne en gebruiksvriendelijke manier aanbieden van Outlook op de werkplek van uw medewerkers. Ook zijn wij zeer ervaren met het op een veilige manier aanbieden van pushmail op alle mobile devices. Mocht u daarnaast Office 365 gaan gebruiken dan adviseren wij u graag over alle aanvullende functionaliteiten zoals Skype for Business, SharePoint Online en OneDrive for Business.

Intercept | Empowering Microsoft Productivity Solutions