Update: The Passion 2017 in Azure

Traditionele hosting oplossingen bleken de afgelopen jaren bij lange na niet afdoende te zijn om de enorme toestroom van bezoekers aan te kunnen tijdens dit evenement.

 

Intercept plaatst ook dit jaar de bestel en donatie site van het ongekend populaire evenement The Passion in de Azure Cloud.
 
Aankomende donderdag gaan miljoenen Nederlanders genieten van de live uitzending van het muzikale evenement, dit jaar gehouden in Leeuwarden. Tijdens het event krijgen de kijkers gratis en vrijblijvend een DVD aangeboden van het evenement, ook krijgt men de mogelijkheid om lid te worden of te doneren.
 
Traditionele datacenter en hosting oplossingen bleken de afgelopen jaren bij lange na niet afdoende te zijn om de enorme toestroom van bezoekers, die direct na het evenement optreden, aan te kunnen.
 
Azure Center of Excellence
Om de kortstondige extreme piek aan verkeer en transacties aan te kunnen heeft Intercept de omgeving in de Azure Cloud geplaatst. Binnen Azure is onbeperkte capaciteit beschikbaar. In nauwe samenwerking met Microsoft Nederland en het Azure Center of Excellence uit de Verenigde Staten is een fault-tolerant ontwerp gemaakt waarbij eenvoudig opgeschaald kan worden. Azure biedt de unieke mogelijkheid om dynamisch extreem snel op te schalen alsmede uit te wijken naar andere Azure datacenters wereldwijd. De specialisten van technisch internetbureau Axendo hebben een schaalbare en efficiënte WebApp gerealiseerd op basis van Microsoft technologie.
 
Oplossing in Azure
Intercept heeft middels JSON en Desired State Configuration een omgeving gebouwd die ongekend schaalbaar is. De inzet van Azure Traffic Manager, Scale Sets en F klasse VM’s zorgen ervoor dat er ruime capaciteit beschikbaar is voor het opvangen van de piekmomenten tijdens het TV event. Binnen Azure wordt de capaciteit na gebruik afgerekend en is het daarom mogelijk om voor korte tijd zeer groot op te schalen. Dit model is flexibeler en efficiënter dan traditionele datacenter en hosting oplossingen.
 
Over Intercept
Intercept is Microsoft Gold Cloud Platform Partner, CSP Tier-1, we zijn enrolled in het Microsoft P-Seller programma, het Azure Advisors board, en werken nauw samen met de Microsoft Azure Compute Teams om van Azure en Office 365 een nog groter succes te maken. Ook voeren wij vanuit ons kantoor in Zwolle, Azure migraties uit voor organisaties wereldwijd. We hebben een duidelijke voorsprong op het gebied van Azure.
  
Update 14-4-2017: Wederom een groot succes
De bestel en donatiesite van The Passion 2017 heeft een record aan bestellingen én bezoekers verwerkt. De door Intercept ingerichte Azure omgeving in Nederland met reserve capaciteit in Ierland kon met gemak de hoge load aan en heeft probleemloos gefunctioneerd. Hiermee bevestigd Azure wederom haar leidende rol op het gebied van Public Cloud Computing op Hyper Scale.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden van Azure voor uw organisatie vrijblijvend contact met ons op.
  
Intercept | Empowering Azure