Blog

Azure DevOps Extensions Marketplace. Welke extensions zijn interessant?

Azure DevOps Services biedt een uitstekende werkomgeving voor ieder softwarebedrijf. Met Boards, Pipelines, Repos, Artifacts en Test Plans heb je in principe alle tools in handen om op efficiënte wijze software van hoge kwaliteit te leveren. Maar je bent nu eenmaal software-ontwikkelaar omdat je weet dat alles leuker, slimmer en beter kan. En daar komt de Extensions Marketplace om de hoek kijken.

Gepubliceerd: 24 oktober 2019

In de Extensions Marketplace vind je een uitgebreid aanbod aan apps en services die je eenvoudig kunt integreren met je Azure DevOps omgeving. Stuk voor stuk kunnen ze waarde toevoegen op het gebied van samenwerken, planning, building, time management, testing, etc. De apps zijn door de leverancier of community gebouwd en veruit de meeste ervan zijn gratis te gebruiken. In dit artikel laten we je de apps zien die het vaakst worden gebruikt door onze klanten.

  Microsoft Teams

Maak je gebruik van Microsoft Teams? Grote kans dat je Azure DevOps wilt koppelen aan deze omgeving. Zo worden alle activiteiten binnen Azure DevOps (denk wederom aan code check-ins, pull requests, work item updates, builds en releases) gepusht naar je Microsoft Teams channel. 

Als je gebruikmaakt van een Kanban-bord in Azure DevOps kan deze ook direct worden overgezet naar Microsoft Teams onder een aparte tab. Zo is iedereen op de hoogte van de planning en de activiteiten. 

 Slack Integration

Slack is een populaire en bekende tool om productiever samen te werken. Het houdt alle communicatie op een plaats en gedeelde informatie is eenvoudig terug te vinden. 

Wij adviseren om Slack te integreren met je Azure DevOps omgeving, omdat je team hiermee op de hoogte blijft van alle activiteiten die in de Azure DevOps projecten plaatsvinden. Code check-ins, pull requests, work item updates, builds en releases worden automatisch in het juiste Slack channel weergegeven. Dit creëert overzicht en spoort de juiste personen aan tot actie.

 Test & Feedback

Met deze ‘exploratory testing’ tool van Microsoft maak je het ontzettend makkelijk om webapplicaties te testen en feedback te verzamelen. Je kunt de webapplicatie in je browser openen en screenshots en notities maken die gepusht worden naar je Azure DevOps omgeving. Je maakt een taak aan voor deze fout die doorgezet wordt naar de juiste persoon. Op deze manier kan iedereen in je team testen en feedback geven. En meer ogen zorgen voor betere resultaten.

Jenkins

Goed nieuws voor de Jenkins liefhebber: Azure Pipelines ondersteunt een integratie met Jenkins. Hiermee kun je je CI/CD pipeline helemaal naar wens inrichten. Zo kun je bijvoorbeeld profiteren van de voordelen van Jenkins op het gebied van Continuous Integration, maar kun je Azure Pipelines blijven gebruiken voor de deployment naar Azure. 

 Timetracker

Ieder bedrijf is bezig met het versnellen van de werkprocessen. 7pace Timetracker is je beste vriend in je Azure DevOps omgeving als het gaat om time management. Deze tijdregistratie tool draait op de achtergrond mee en houdt de duur van de werkzaamheden in de gaten. Maar daar stopt het niet. Timetracker geeft feedback in Azure DevOps om je team sneller en efficiënter te leren werken. 

 Docker

Niet alleen DevOps brengt Development en Operations dichterbij elkaar. Docker (en containers in het algemeen) doet hetzelfde. Dus dubbel voordeel als je Docker integreert met je Azure DevOps omgeving. In een notendop: met Docker kunnen applicaties in ‘lichtgewicht’ containers supersnel heen en weer worden gestuurd. Zo kunnen verschillende afdelingen binnen hetzelfde project veel sneller schakelen. Ideaal!

 

 Kubernetes

Voortbouwend op Docker heeft ook Kubernetes een integratie met Azure DevOps Services. Kubernetes is een zogenoemd container orchestration systeem voor Docker containers, waarmee apps ook op grote schaal verstuurd kunnen worden. Hiermee wordt het ontwikkelproces van software sneller en flexibeler. 

Binnen de Kubernetes Extension is er ook ondersteuning voor de Helm Package Manager. Met Helm kun je eenvoudige en ingewikkelde container configuraties beheren. Dit is dé oplossing voor schaalbaarheid binnen je container DevOps proces.


Wil je meer weten over Azure DevOps? Download dan hier de gratis Azure DevOps starters guide.