Blog

Beveilig je Azure infrastructuur: 6 methodes voor succes!

Veel beveiligingstechnologieën richten zich op het beveiligen van applicaties en vergeten de Azure-infrastructuur zelf. Azure biedt echter tools van onschatbare waarde om je services te beveiligen. We duiken in zes belangrijke functies die je niet mag missen bij het beveiligen van je Azure estate. Wij helpen je en vatten voor jou de 6 belangrijkste benaderingen samen die je niet over het hoofd mag zien bij het verbeteren van de beveiliging van je Azure estate. Let’s dive into it!

Gepubliceerd: 20 september 2023

Methode 1: 'Rolgebaseerde toegangscontrole' (RBAC)

Vaak over het hoofd gezien is ‘rolgebaseerde toegangscontrole’ (RBAC), een essentieel onderdeel van de infrastructuurbeveiliging van Azure. Het stelt permissies in op op basis van gebruikersrollen. Met veel vooraf gedefinieerde rollen en de mogelijkheid om aangepaste rollen te maken, zorgt RBAC ervoor dat gebruikers alleen toegang krijgen tot wat ze nodig hebben. Dit helpt het principe van ‘least priviledge’ in je Azure omgeving te handhaven.

 

Methode 2: 'Privileged Identity Management' (PIM) voor getimede toegang

Azure’s ‘Privileged identity management’ (PIM) is een service die de toegang tot essentiele bronnen regelt. In plaats van gebruikers permanente toegang op hoog niveau te geven, verleent het gebruikers tijdelijke, soms op goedkeuring gebaseerde privileges. Dit minimaliseert het risiso van overmatige toestemmingen. PIM heeft ook functies als verplichte goedkeuring voor bepaalde rollen en houdt een registratie bij van beoordelingen of audits.

 

Methode 3: Blijf binnen de richtlijnen van het ‘Azure beleid’

Het Azure beleid / policy helpt ervoor te zorgen dat resources voldoen aan de beveiligingsnormen en regelgeving behoeften. Hiermee kunnen beheerders regels instellen voor de manier waarop resources worden ontwikkeld en beheerd. Deze regels controleren op naleving over de hele linie. Bijvoorbeeld, als er een regel is tegen onversleutelde opslagaccounts, zal het Azure beleid de aanmaak ervan blokkeren en de pgoging registreren. Het kan ook bepaalde instellingen, zoals versleuteling, automatisch toepassen om vanaf het begin naleving te garanderen.

 

Methode 4: gebruik Secure score'

Secure score beoordeelt je bronnen op kwetsbaarheden en misconfiguraties. Het kent vervolgens op basis van deze bevindingen een score toe en hoe hoger de score, hoe beter de beveilging. Naast een score biedt het suggesties om je beveiliging te verbeteren. Elke aanbeveling toont de potentiële scoreverhoging, wat je helpt om prioriteit te geven aan beveiligingstaken. Zie het onderhouden van je 'secure score' als doorlopend cyclusbeheer. Wij adviseren om 'Secure score' op te nemen in de dagelijkse beveiligingspraktijken voor een snelle beveiligingsconfiguratie.

 

Methode 5: Activeer 'Microsoft Defender' voor cloud

Schakel 'Microsoft Defender' voor cloud in om je infrastructuur, oplossingen en gegevens veilig te houden. Zie het als een bewaker die continu je Azure-omgeving in de gaten houdt.

  • Het identificeert iemands poging om inbreuk te maken op je gegevens of applicaties.
  • Het detecteert ongebruikelijke inlogpogingen of schadelijke code-injecties. Als dergelijke activiteiten worden gevonden, waarschuwt het je met details om het probleem op te lossen.

 

Methode 6: Bouw een landingszone

In de Azure-omgeving biedt een 'landingszone' richtlijnen en instellingen voor een veilige implementatie van werklastimplementatie. Het zorgt ervoor dat essentiele beveiligingsfuncties zoals RBAC, Azure beleid en veilige netwerkprotocollen vanaf het begin aanwezig zijn. De landing zone helpt dus verkeerde configuraties te voorkomen en versterkt de beveiliging vanaf het begin.

Deze configuraties komen voort uit een reeks best practices, die moeten worden toegepast op elke Azure implementatie. Door een landingszone te bouwen, maken een blauwdruk configuratiepakket voor elke tenant en elk abonnement

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?
Behoefte aan een verdieping en meer veiligheid voor jouw Azure omgeving?

Grijp dan nu je kans en vraag een gratis Security Scan aan!