Checklist om succesvol te migreren naar Azure

Denk jij erover na om te migreren naar de cloud? Heb jij alles op orde om je workloads te migreren en waarde toe te voegen aan je bedrijf door gebruik te maken van Azure?

 

In onderstaande checklist staat alles wat je moet weten om jezelf, je bedrijf en je workloads goed voor te bereiden.

1: Zorg voor een strategie voor het moderniseren van jouw oplossing
Transformeren naar de cloud is de eerste stap in het moderniseren van je oplossing, zodat de wereld kan profiteren van wat je te bieden hebt. Microsoft Azure biedt veel verschillende bouwstenen die je aan je oplossing kan toevoegen om zo je applicatie te verbeteren en niet te vergeten: om je klant tevreden te maken/houden. Het hebben van een goede strategie bij het toepassen van alle mogelijkheden van Azure is dan ook essentieel voor je succes bij het gebruiken van de public cloud. Hiermee voorkom je onnodige investeringen.

2: Kies de architectuur
Kies je een Iaas of Paas oplossing, of kijk je naar een oplossing gebouwd op containers? Of toch liever serverless? Elke architectuur heeft zijn eigen voordelen en beperkingen en het kiezen van de juiste is erg belangrijk om succesvol gebruik te maken van Microsoft Azure.

3: Schaal je resources
Het draaien van een on-premise of een datacenter gehoste omgeving met X geheugen en Y CPU betekent niet dat je je resources op elk moment kan schalen. Microsoft Azure heeft ‘fit for purpose’ resources, wat betekent dat als je oplossing meer geheugen gebruikt en minder CPU, je waarschijnlijk een andere sizing nodig hebt dan een oplossing die bijna alleen afhankelijk is van CPU. Je hoeft ook niet de maximale load aan te passen. Je kan op en af schalen wanneer je dat maar wilt, in tegenstelling tot traditionele omgevingen waar je een investering moet doen voor de maximale prestaties, ongeacht het aantal keren je hier gebruik van gaat maken.

4: Bepaal je beschikbaarheidseisen
Wat voor soort Service Level Agreement, redundancy en uptime ben je naar op zoek? Afhankelijk van de configuratie van je resources, je gekozen architectuur en solution krijg je een niveau van beschikbaarheid dat aansluit op je behoeftes. De beschikbaarheid is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: de mogelijkheid om load balancing toe te passen binnen je oplossing (hoe stateless is je app?), de financiële impact van overtollige middelen en de compliance eisen aan de consumenten kant.


5: Maak je performance inzichtelijk
Heb je alle data die je nodig hebt om performance te vergelijken van voor en na de migratie? Performance heeft de grootste impact op klantervaringen. Als je op dit moment niet over de juiste data beschikt, kijk dan eens naar Application Insights. Dit kun je ook gebruiken voor on-premise of datacenter resources.

Naar onze mening zijn deze punten essentieel  om succesvol naar Azure te migreren. De komende periode publiceren wij per punt meer informatie. Wil je dit niet missen? Laat je gegevens hier achter, dan houden we je op de hoogte. 

Download de whitepaper