Blog

Green IT binnen de Azure cloud: ultieme kansen voor ISV’s en software gedreven bedrijven

De grens tussen de digitale en de fysieke wereld vervaagt meer en meer. Daarnaast wordt steeds duidelijker dat technologische vooruitgang hand in hand gaat met zorg voor het milieu. Een opkomende belangrijke ontwikkeling hierbij is de ‘Green IT beweging’: een initiatief dat erop gericht is om ons digitale leven duurzamer te maken.

Door het gebruik van het Emissions Impact Dashboard wordt duidelijk dat Cloud Native-software bijvoorbeeld niet alleen goedkoper en stabieler is, het laat zich ook makkelijker updaten. Maar bovenal, het maakt heel duidelijk dat het enorm scheelt qua impact op het milieu.

Gepubliceerd: 25 juli 2023

Waarom kiezen voor Green IT?

Green IT gaat niet enkel over het verminderen van de uitstoot (hoewel dat een prima bonus is), het heeft ook betrekking op het slimmer runnen van je bedrijf. Minder energieverbruik betekent immers lagere kosten en efficiëntere technologie helpt daarnaast om je product langer mee te laten gaan.

Echter er is zit nog een andere kant aan dit verhaal:

Klanten, werknemers en aandeelhouders vinden het belangrijk een verschil te kunnen maken. Ze willen zaken doen met organisaties die er op een soortgelijke manier instaan. Green IT is dus niet enkel een strategie om kosten te besparen, het is zeker ook een supersterke branding strategie.

 

Azure: de grote Green IT bondgenoot

Hoe past Azure in dit plaatje?

Als wereldwijde cloud computing-gigant biedt Azure niet alleen een platform om onze software te bouwen, ook in de ‘Green IT’ reis biedt het ondersteuning. Azure-datacenters zijn immers ontworpen om energie te besparen en de uitstoot en e-waste te verminderen. Dus door je app op Azure te hosten pluk je automatisch de voordelen. Daarnaast biedt Azure tools om het energieverbruik van je app bij te houden, waardoor je heel snel inzicht krijgt in hoe coderingsbeslissingen van invloed zijn op het energieverbruik. Met deze info kan je je app verfijnen en de app bij elke iteratie efficiënter, betrouwbarder en uiteindelijk iets groener maken.

 

Azure en Greet IT: wat levert het op?

Wat zijn de belangrijkste voordelen van werken volgens Green IT?

 

  1. Efficiëntie en kostenbesparingen: Met de gigantische power van Azure kunnen we jouw apps soepeler laten draaien terwijl we de (energie)rekening verlagen.
  2. Opvallen: Door Green IT-principes te verweven in je software, creëer je producten die niet alleen innovatief zijn, maar ook echt duurzaam.
  3. Voldoen aan regelgeving: Door gebruik te maken van Azure voldoe je niet alleen makkelijker aan de (complexe) wettelijke milieu vereisten, maar positioneer je jezelf ook als een toekomstgericht bedrijf.
  4. Inspelen op de vraag van de markt: Naarmate de wereld steeds meer kijkt naar kosten, beschikbaarheid en duurzaamheid, zijn klanten op zoek naar de innovatieve producten en diensten die daarbij passen.

 

Afsluitend:

Green IT in combinatie met de cloud is een niet te missen kans voor ISV's. Het biedt de tools om te innoveren, kosten te besparen en een duurzaam product te bouwen. Binnen deze fascinerende combinatie van technologie en duurzaamheid is één ding duidelijk: de kansen zijn enorm en liggen binnen handbereik.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Vraag een Cloud Design aan!

Ook zeker weten dat de overstap naar Azure de juiste keuze voor jouw applicatie of omgeving is? Neem dan contact met ons op of plan gelijk een kennismakingsgesprek met ons in.