Nieuws

Intercept verlengt ISO 27001 certificering

Het verlengen van het ISO 27001 certificaat is de bevestiging dat Intercept voldoet aan de hoogste standaarden ten aanzien van informatiebeveiliging.

Gepubliceerd: 10 januari 2017

Afgelopen jaar heeft Intercept de ISO 27001 certificering behaald, gecertificeerd door het British Standard Institution (BSI). We hebben daarna continue gewerkt aan het verbeteren van ons managementsysteem voor informatiebeveiliging. Afgelopen week zijn we daardoor met vlag en wimpel door de jaarlijkse ISO audit gekomen. 
  
Intercept realiseert slimme, innovatieve en hoog beschikbare IT infrastructuren op basis van Azure Cloud technologie gecombineerd met oplossingen van Microsoft, Citrix en KEMP. Omdat Intercept als trusted advisor optreedt voor haar klanten is informatiebeveiliging van kritiek belang. Het verkrijgen en nu verlengen van het ISO 27001 certificaat is daarbij de bevestiging dat Intercept voldoet aan de hoogste standaarden ten aanzien van informatiebeveiliging.

ISO 27001 is de internationale standaard

De ISO 27001:2013 certificering is de internationale standaard op het gebied van informatiebeveiliging. De norm is gericht op het doorlopend beheren en verbeteren van risico’s met betrekking tot de informatiebeveiliging. De norm ziet toe op zowel de inrichting van processen en procedures op het gebied van informatiebeveiliging als op de naleving daarvan, de controle, toetsing en permanente verbetering. De ISO 27001 certificering geeft aan dat informatiebeveiliging een speerpunt vormt voor Intercept, klanten kunnen er daardoor vanuit gaan dat hun gegevens in veilige handen zijn.